Doorgaan naar hoofdcontent

Ideeën, ontdekken, uitwisseling

Ik wil u het bijgaande filmpje niet onthouden over ideeën als een zoektocht naar dat ene puzzelstukje:
filmpje
Het ontstaan van ideeën, het zoeken naar het juiste puzzelstukje, de incubatietijd, de uitwisseling, het combineren van ideeën van anderen en van jezelf.

De huidige sociale media is een prachtige manier om door uitwisseling van ideeën weer nieuwe ideeën te krijgen.

Twitter bijvoorbeeld leest zich voor mij als een soort informatief interactief tijdschrift waar ik doorblader en mijn ideeën verbeter, bevestig, uitwissel. Ik zie ideeën van de andere kant van de wereld langs komen en leer daar weer mogelijkheden uit.

You Tube werkt voor mij hetzelfde. Via You Tube kom ik in spaanstalige filmpjes die ik niet versta maar waar ik kan zien hoe men "mijn" techniek verbetert. Ik zie en ik deel, ik verzamel en verbeter mijn lessen en mijn workshops met mijn nieuwe kennis. Ik verbeter mijn ideeën.

 ....................................................................
 In mijn werkplaats:
In November 2014 start het Tinkerlab voor kinderen vanaf 8 jaar in Lelystad.
Op vrijdagmiddag na schooltijd: van 4 tot half 6.
Techniek en fantasie.
Met een minimotortje en batterij, fabrieksrestenmateriaal een dansend poppetje maken, een frommeldiertje of iets anders uit je eigen fantasie, Met fabrieksrestenmateriaal een bootje maken dat echt voortbeweegt; op stoom. Een elastiekmotortje maken met divers materiaal.  Een electro-motortje maken. Alles met divers materiaal, gereedschap en veel fantasie.
Zie daarvoor kinderwerkplaats Tinkerlab


Ik vergeet vaak foto's en filmpjes te maken. Maar het is af en toe gelukt!! Enkele filmpjes staan op  You Tube filmpjes.


Heeft u 
Interesse in de overige workshops die ik geef?
Kijk op www.jekunthet.com

Met hartelijke groet,

Henske Engbers
Crafts, koffie en klei Lelystad
Locatie werkplaats: Mac3Park Bronsweg 7 8211AL Lelystad. (Naast Martin Gaus) (bezoek vantevoren aankondigen; ik ben er niet dag en nacht)
twitter: @nieuweideeen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Van draakje naar frustratiedraakje

Hoe ontstaat een idee: ( een van de 1000 mogelijkheden) Een onaf/ ruw idee:  *Het draakje Ik had oersterke draakjes als spaarpot gemaakt. Het geld kan er wel in maar nooit meer uit; slechts met sloophamer en veiligheidsbril. In Amerika zou dit voor de rechter gesleept worden; levensgevaarlijk. Net zoals met de Mac Donalds en hete koffie. Ik piekerde me al weken suf waarom ik de draakjes toch leuk vond maar niet wilde verkopen; er mist iets. Ze stonden op de plank te wachten op een beter idee. Afstand: *Een uitgeschoten emotie : Ik nam afstand en ging naar een netwerkbijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers. Een  bijeenkomst over Zichtbaarheid terwijl ik me die dag op het dieptepunt van mijn hormonen voelde. Huilerig, vette haren, ongesteld moeten worden. In een omgeving met pratende vrouwen zat ik vooraan in de lezing op een te kleine stoel waar ik mijn lichaam in gevouwen had. Niet wetend waar ik mijn benen moest laten, mijn sokken zakten af en mijn lange ...

Techniek

(Zie ook Kinderwerkplaats op mijn nieuwe site) Ook in mijn technieklessen vind ik het belangrijk dat men worstelt met zijn eigen ideeën. Wat er in je hoofd zit is gewoon goed! Vanmiddag een workshop techniek aan kinderen van groep 5 en 6 van de basisschool in Lelystad gegeven. Hoe werkt dit, hoe zou dat opgelost kunnen worden. Hoe werkt eigenlijk de schroevedraaier, waar dient de plus en de min voor op de batterij, hoe krijg ik een motortje aan de praat? Kinderen geven elkaar aanwijzingen, overleggen met elkaar. Ik houd ervan om een les uit te denken op te zetten en uit te voeren. Prachtig om het enthousiasme te zien waarmee kinderen een batterij en een motortje uitproberen zelfs terwijl de les al afgelopen is. Met fabrieksrestenmateriaal van Scrap XL uit Rotterdam   Crafts, koffie en klei Lelystad vakantieactiviteiten  Kinderwerkplaats

klei in de oven biscuit gebakken

(Zie voor cursus ook Cursus klei volwassenen en Cursus klei kinderen op mijn nieuwe site) De laatste klei werkstukken staan in de keramiekoven. Vannacht hebben ze tot 950 graden staan bakken. Wijnbekers, schalen, kopjes, "schilderij", en werkstukken van de laatste kinderworkshop bekers maken. Het is altijd spannend om de oven aan te hebben. Zeker werkstukken uit kinderworkshops kunnen nog wel eens lucht bevatten waardoor ze in de oven uit elkaar knappen. Knallen eigenlijk.. kinderen hebben hun eerste lesje natuurkunde te pakken als ze vol ontzag tijdens de kleiles aanhoren hoe lucht in de klei uitzet als het warm wordt en de klei uit elkaar kan knallen als er geen opening in de klei zit waar de hete lucht uit kan. Prachtig! (Ongeglazuurd groepswerkstuk kinderen.)