Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit mei, 2014 tonen

Dropjes met koffie

(Zie ook cursus  http://jekunthet.com/inspiratie-abonnement op mijn nieuwe site)   Dropjes met chocoladepasta, Pannekoeken met pindakaas, Bloemkool met paprika, Dropjes met koffie, Sprinkhanen eten, Thee met reuzel Het is leuk om andere opties uit te proberen, onverwachte mogelijkheden. Soms is het voor herhaling vatbaar soms absoluut niet. In sommige landen zijn dingen gewoon die voor ons raar lijken. Het brengt je hoofd weer op mogelijkheden. Kijk naar een bejaardenflat en stel je voor dat het een studentenflat is... Ga er eens voor staan en stel je voor dat de plantjes op de vensterbank water krijgen, dat de stoelen buiten bezet zijn. Draai dingen om die heel gewoon zijn. Loop naar het water en stel je voor dat de kwakende eenden eigenlijk zwemmende konijnen zijn die rabbit rabbit roepen. Zijn ze betoverd. Gevangen in hun lichaam. Fantasie kan enorm verbazen. Het zit in je eigen hoofd, je hebt het gewoon altijd bij je!

Is creativiteit kunst?

( Zie ook http://jekunthet.com/inspiratie-abonnement op mijn nieuwe site) Op het moment word ik als bedrijf benaderd door boekhouders die mijn administratie willen doen. Omdat ik niet een statisch winkelbedrijf ben wil ik een boekhouder die mee kan denken met mijn werkzaamheden. Die niet vast zit aan het invullen van hokjes en lijstjes. Ik wil een boekhouder die mogelijkheden ziet. Een boekhouder die de kunst van het boekhouden ziet en er plezier in heeft. Wat is creativiteit? Wat is een creatieve kunstenaar?  Wat is een creatieve boekhouder?  Is creativiteit kunst? 

energieslurper en weer opladen

(Zie voor cursus ook  http://jekunthet.com/inspiratie-abonnement op mijn nieuwe site) Te lang achter het internet vreet je energie. Alsof je het contact met jezelf kwijt bent. Tot een bepaald moment levert het ideeën en inspiratie. Maar dan ineens lijkt het alsof de inspiratie terugstroomt en je je nog leger voelt dan toen je achter de computer ging zitten. Wat helpt? De energie weer terug naar jezelf te keren: Naar buiten, even wandelen. Computer uit en even ook niets meer lezen. Opschrijven; Schrijf drie vellen papier vol met wat er op dit moment allemaal in je hoofd zit. Hardlopen. Of.. volg een leuke workshop of cursus waar je voldoende inspiratie opdoet om ook thuis je creativiteit en energie te laten stromen! In een futloze bui verfde ik ooit mijn oude computer, het leverde energie!   Ik krijg energie van creëren.  Zelfs tijdens het uitdenken van mijn cursussen en workshops krijg ik energie, bruisen de ideeën en heb ik zin om alles te laten liggen zelf